Boilies pentru crap: Cât de multe boiliesuri?

27 apr., 2012 | 0 comentarii

boilies crap

Mark Lee Holbrook întreabă: Ce cantitate de boilies ar fi necesară, în medie, pentru o partidă de pescuit la crap?

Shaun Harrison, fondatorul companiei Quest baits, răspunde: Salut Mark, cantitatea de boilies pentru crap depinde foarte mult de următoarele două lucruri:

  • ce condițiile atmosferice sunt în perioada respectivă.
  • de câte ori au fost prinși crapii în trecut – cât de „educați” sunt 🙂

Am constatat că în prezent, personal folosesc mult mai puțină nadă decât o făceam în trecut. Asta poate părea surprinzător fiind spus de un proprietar de companie producătoare de momeli de pescuit. Poate ar trebui să îți spun să cumperi tone de nadă și astfel să mă îmbogățesc! Acum, vorbind serios, iau cu mine întotdeauna mai multe boiliesuri decât am nevoie – pentru orice eventualitate, cu riscul de a mă întoarce cu ele acasă.

Prefer să nădesc cu boilies o zonă extinsă decât să nădesc grupat 3 zone separate. Arunc nada treptat, câte puțin, și nu o arunc pe toată odată.

Nu cred că am folosit mai mult de 15kg de boilies per partidă în ultimele călătorii, dar am avut la mine suficientă nadă pentru cazul în care peștii ar fi început să se hrănească frenetic. Mi s-a întâmplat așa ceva cu câțiva ani în urmă la lacul Margot când am folosit aproape toată nadă pe care o aveam la mine.

În general, prefer să încep nădirea cu o „gustare” – doar câteva kilograme de bile, de diferite mărimi, și apoi să observ cum merg lucrurile.

Pescuit plăcut! Shaun Harrison.

Boilies crap

Abordarea mea, atunci cand vine vorba de o apa noua, este urmatoarea: nade crap daca limpezimea apei permite, pun mici capcane cu nada in cele mai intereseante locuri si apoi ma tot plimb de-a lungul baltii pana cand nada crap.

 Boilies pentru nadit

Fie sunt norocos sa dau peste cativa pesti care se hranesc sau pana cand devine clar ca crapii nu viziteaza locurile de langa mal in timpul zilei.

nada crap

Daca sunt indeajuns de norocos sa gasesc peste, pot incerca apoi sa vad ce tip de momeala prefera in loc sa ma duc sa pescuiesc cu momeala pe care vreau eu sa o utilizez nada crap. Ca regula generala, daca crapii nu au intalnit inainte multa nada pe acel lac.

boilies crap vara

Atunci folosirea boiliesurilor nu este o metoda prea potrivita cu toate ca tipurile de boiliesuri pe baza de faina de peste nade crap sunt cele care functioneaza cel mai repid, mai ales daca sunt combinate cu pelete.

Boilies crap

Inca mai trebuie sa caut pentru a gasi o balta unde crapii sa nu raspunda la nada pe baza de seminte. Amestecul meu preferat este Quest Baits Garlic Feast urmat indeaproape de un simplu amestec de nada crap pe baza de canepa si porumb dulce.

pescuit cu boilies

Oricare dintre ele va aduce aproape sigur un raspuns de hranire. Nade crap daca va chinuiti sa aveti parte de actiune cu boiliesuri atunci spargeti cateva si introduceti bucatele de boiliesuri in amestecul de canepa si porumb.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/; Traducere de Claudiu Avram.


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This