Cum folosești atractanții Glug la boiliesuri pentru crap?

25 apr., 2012 | 0 comentarii

Atractanti pentru crap Bait Glug

Atractant Glug pentru crap
folosit ca un dip obișnuit

Salut Shaun!

Sunt începător în pescuitul la crap cu boilies și mă întrebăm cum folosești atractanții lichizi Glug cu boiliesurile pentru crap? Lași boiliesurile scufundate în Glug pentru un timp îndelungat sau, de îndată ce s-au acoperit cu Glug, le pui într-un vas pentru a le folosi ulterior? Știu că întrebarea este destul de banală, dar așa cum am mai spus, acum încep pescuitul la crap.

Salutări, Simon Jones.

Salut Simon,

Bună întrebare! …una la care vei primi răspunsuri diferite de la diverși oameni, pentru că fiecare are propria-i viziune în privința intensității aromei boiliesurilor pentru pescuitul la crap.

Personal, prefer ca boiliesurile mele să nu aibă un miros prea puternic, dar sunt de acord că s-au prins mulți pești cu momeli cu adevărat intens aromate.

Până la urmă este mai mult o problemă de încredere și de cât de mult s-a pescuit cu astfel de momeli pe apele respective. Eu obțin o medie de greutate a peștilor mai bună atunci când mențin momeala la un nivel subtil de miros, decât în cazul în care folosesc momeli cu arome puternice. Trebuie să experimentați pe apele pe care pescuiți pentru că, de exemplu, eu încă pescuiesc într-un loc care nu a văzut mulți pescari și se pare că acei pești sunt atrași mai mult de momeli cu arome intense.

Un monstru la boilies slab aromat

În următoarele rânduri vă explic cum folosesc eu atractanții Glug pentru crap de la Quest Baits care sunt lichide atât hrănitoare cât și aromatice, dar concentrația de aromă pentru pescuit este mică în comparație cu cea de la dipuri:

dipuri

Cu toate ca glug si dip au ambele locul lor in cadrul pescuitului, se pare ca iarna nomitorul comun printre majoritatea pescarilor este amplificarea nivelurilor de aroma. De vreme ce toata lumea face asta, o abordare mai subtila cum ar fi momeala maruntita sau curatata de coaja poate face o mare diferenta.

boilies crap

Prin curatirea de dipuri crap coaja a boiliesului intr-un mod similar indepartarii cojii unui mar obtinem dipuri crap doua capete mai dure pe unde firul de par va intra si iesii din boilie.

Boiliesuri „Shelf Life”

  • Boiliesuri pentru cârlig – de obicei umplu cu boiliesuri un recipient gol pentru pop-up –uri, adaug puțin Glug într-o proporție de 10ml (2 lingurițe) per recipient de 200ml (acesta este volumul recipientelor noastre pentru pop-up –uri) și apoi, pur și simplu le las lângă ibric sau în orice alt loc pe unde trec regulat. Le agit cam de fiecare data când am ocazia, până când au absorbit Glug –ul și au devenit mult mai puțin murdare pentru a fi manipulate. Când au ajuns în acest stadiu mă declar mulțumit și le pun în rucsac. Puteți adaugă mai mult Glug mai târziu dacă doriți. Prefer să fac acest lucru puțin câte puțin decât să le laș să se îmbibe pentru timp îndelungat.
  • Boiliesuri pentru nădit – folosesc destul de rar Glug –ul pentru ele, dar dacă o fac, pun boiliesurile și puțin Glug într-o pungă de polietilenă și apoi le agit până se vor acoperi uniform. Prefer să fac acest lucru cu 24 de ore înainte de a le folosi.

Boiliesuri congelate

  • Boiliesuri pentru cârlig – lăsați-le la înmuiat în Glug pentru câteva ore apoi scurgeti-le de Glugul în exces și transferați-le într-o pungă pentru a le recongela.
  • Boiliesurile pentru nadit – la fel că în cazul boiliesurilor ready made „Shelf Life”, le fac doar o ușoară acoperire cu Glug, le agit în pungă pentru o acoperire uniformă și apoi le pun înapoi în congelator. Acestea vor absori Glug –ul în timpul dezghețării.

Amintiți-vă că puteți folosi Glug-urile în multe alte feluri, ca de exemplu prin simpla scufundare a momelii pentru cârlig (exact ca pe un dip obișnuit), pentru a mari atracția peletelor, semințelor, pentru groundbait, etc..

Una dintre metodele mele preferate este să folosesc săculeți de PVA agățate de cârlig, săculeți umpluți cu Pelete Maximum Action, Micro Feed și boiliesuri zdrobite și apoi să le scufund pentru puțin timp în Glug chiar înaintea lansării. Atractanții lichizi Glug pentru crap de la Quest Baits se împrăștie pe fundul lacului dar se și ridica o mică cantitate în straturile superioare. Aruncați într-un acvariu un mic săculeț PVA ce a fost scufundat în Glug și priviți împrăștierea Glugului pe fundul acvariului. Vă veți dori să-l folosiți la fiecare lansare.

Sper să-ți fie de ajutor. Fir întins, Shaun Harrison.

arome pescuit crap

Avand dipuri crap lateralele moi (odata ce apa le patrunde) aroma se dipuri crap imprastie mai bine.

atractanti crap

Odata ce am curatat dip crap coaja de pe boilies, dipuri o pun intr-un tocator de boiliesuri ( dip crap sau un tocator pentru legume) si o dipuri toc – astfel obtinem dip crap un ingredient excelent pentru „stick mix”-uri sau poate fi folosita si singura dipuri.

Comentariu scris de Spencer: Trebuie să recunosc că-mi place să las pop up-urile la îmbibat timp îndelungat. Le-aș folosi bucuros după ce au fost îmbibate în Glug pentru mai mult de 6 luni. Prefer să fac asta cu un lichid hrănitor Glug ca cele de la Quest Baits, decât cu un dip clasic care ar putea să le dea o aromă prea puternică pentru a fi folosite pe zonă nădită. Cu toate acestea, dipurile au și ele întrebuințarea lor. Succes!


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>'''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This