Boilies ca momeală pentru crap sălbatic

17 mai, 2012 | 0 comentarii

Întrebare: Când pescuim la crap, în mod special pe bălti sălbatice, peștii au cumva tendința să evite momelile sau boiliesurile noi, pentru că de fiecare dată când pescuiesc cu boilies durează foarte mult până când obțin o trăsătură? Ar ajuta cu ceva să hidratez boiliesurile înainte de a le folosi ca momeală pentru crap sălbatic?

Shaun Harrison, fondatorul companiei Quest Baits, răspunde: Salut Craig,

Nu este normal ca peștii să se ferească de o momeală nouă, de ce ar face asta?! Crapii au un fel foarte oportunist de a se hrăni și de obicei investighează și profită de o sursa noua de hrana. Aproape de fiecare dată prezența pescarilor și echipamentele lor sunt cele care sperie crapii.

În orice caz, dacă boiliesurile au arome pentru pescuit supradozate, atunci, deși sunt atractive pentru crap de la distanță, poate să treacă ceva timp până când se mai spală din aromă și gustul să devină și el plăcut la un moment dat pentru pești (mirosul și gustul fiind doua lucruri complet diferite). Seamăna puțin cu situația când o ceașca de cafea făcuta cu 4 lingurițe de cafea – miroase foarte bine, dar are un gust mult prea puternic pentru majoritatea oamenilor, mai ales pentru cei nebăutorii de cafea (oarecum asemănător cu situația crapilor sălbatici neobișnuiți cu hrana cu aromă puternică).

Încearcă să îndepărtezi învelișul exterior al boilerului de la cârlig după ce a fost pus pe firul de par, dar lasă intacte părțile pe unde intră și iese firul de păr pentru a evita ca boiliesul să cadă de pe firul de păr. Asta va face ca aroma să se spele mai ușor dacă este folosită in exces și vice versa, dacă nivelul de aroma este OK atunci va spori atracția boiliesului de la cârlig deoarece va putea fi detectat mai rapid de către crapi.

În gama noastră de nade și momeli Quest Baits, vei găsi și momeli concepute special pentru crap sălbatic.

Sper sa te ajute, Shaun.


Comentariu scris de Romuald Bayon, membru al echipei Quest Baits: Așa cum a spus și Shaun, crapii sunt creaturi oportuniste care nu așteaptă ca pescarii să vina să le dea de mâncare. Așadar, dacă pescuiești într-o apă unde crapii sălbatici reacționează mai încet la boiliesuri, nu ezita să folosești alte nade și momeli. Aveți în vedere că sunt cazuri în care trebuie să evităm să folosim o cantitate foarte mare de aromă în boiliesuri, pentru că aceasta poate avea un efect invers decât cel sperat.

A doua părere a mea este legată de lacurile comerciale unde se pescuiește intensiv, și un anumit tip de nadă este folosit de mai toată lumea, iar crapii încep să fie aproape dependenți de acea nadă. Este posibil ca in această situație boiliesurile tale să înceapă să dea rezultate un pic mai târziu, dar in general dacă folosești boiliesuri de foarte bună calitate atunci vor avea un cuvânt greu de spus. Este doar posibil să dureze un pic mai mult.

Ar mai fi multe de spus despre acest subiect, dar până la urma ceea ce contează cel mai mult în pescuitul la crap este să ai încredere în nadele și momelile pe care le folosești.

Ar ajuta arome crap apa rece cu ceva sa hidratez nada crap balta salbatica inainte de a le folosi in pescuitul la crap cu boilies? Pestii se feresc cumva atunci cand vad un boilies nou sau orice alte nade si momeli?

Crap salbatic

Nu este normal sa se fereasca de o nada sau momeala noua, de ce ar face asta? Arome crap: crapii au un fel foarte oportunist de a se hrani, si de obicei investigheaza nadele ce au in compozitie arome de tipul arome boilies si cu siguranta vor profita de o noua sursa de hrana, bineinteles daca pescarii nu au pus prea multe arome pentru crap in nade si momeli.

Momeli crap salbatic

Aproape de fiecare data cand este vorba de pescuit la crap, nu un boilies ci prezenta pescarilor si echipamentul lor sunt cele care sperie crapii. In orice caz, daca boiliesurile au in compozitie arome ce se gasesc acum pe piata de tipul arome boilies si acestea sunt dozate in exces pentru o momeala pentru crap salbatic.

Arome crap

Atunci poate sa dureze o vreme pana aromele pentru crap sa se mai dilueze si gustul sa devina mai placut si atractiv pentru pesti. Subiectul arome crap seamana putin cu situatia cand o ceasca de cafea facuta cu 4 lingurite de cafea – miroase foarte bine dar are un gust mult prea puternic.

Nada crap salbatic

Incearca sa decojesti un boilies pe care il folositi la carlig dupa ce a fost pus pe firul de par si lasa intacte partile pe unde intra si iese firul de par pentru a evita ca boiliesul arome pentru crap sa se desprinda si sa cada. Asta va face ca aromele (din categoria arome boilies) sa se spele mai usor daca sunt supradozate si vice versa, daca nivelul aromelor pentru crap este ok atunci va spori atractia boiliesului,

Pescuitul crapului salbatic

De la carlig pentru a putea fi detectat mai rapid de catre crapi. Tema arome crap: crapul este o creatura oportunista si momeli pentru crap salbatic nu asteapta ca pescarii sa vina sa le dea de mancare nade si momeli. Asadar, intr-o balta de pescuit la crap unde sunt si crapi salbatici si acestia reactioneaza mai incet la boiliesuri, nu ezita sa folosesti alte nade si momeli.

Momeli pentru balti salbatice

Sunt cazuri in care la pescuit crap salbatic trebuie sa evitam sa folosim o cantitate foarte mare de arome care se gasesc acum peste tot si sunt de tipul arome boilies, pentru ca aceasta supradozare a aromelor pentru crap in multe situatii poate avea ca efect indepartarea crapilor. A doua parere a mea in subiectul pescuit la crap este legata de lacuri unde se pescuieste intensiv cu nade si momeli, iar nu cele mai bune momeli pentru crap anumit tip de nada este folosit de mai toata lumea arome crap vara, iar crapii incep sa fie aproape dependenti de acea nada si de aromele de tipul arome crap folosite pentru momeala crap salbatic.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>'''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/; Traducere de Marius Mardale.


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This