Boilies pop up Pimple Pops, crapi si libelule

3 mai, 2012 | 1 comentariu

Cățelușa Brook la plajă.

Cățelușa Brook la plajă.

Am avut o partidă frumoasă la Grenville în week-end.

Muncă nu mi-a permis să ajung acolo atât de devreme pe cât mi-aș fi dorit, și a trebuit să calc accelerația până la podea că să ajung mai repede.

Trebuie să recunosc că m-am simțit un pic dezamăgit când am văzut 18 brelocuri atârnând pe harta lacului – asta însemna că eram al 19 pescar în ordinea alegerii locurilor.

Am început plimbarea de aproximativ 2 kilometri și jumătate în jurul lacului cu salteaua de primire atârnând pe umăr că să văd ce loc aș putea să îmi aleg. Parcursesem doar o distanță mică în direcția acelor de ceasornic când am ajuns în standul 34. Pur și simplu părea un loc bun, așa că am ales să îmi instalez tabără acolo pentru weekend.

Întunericul a venit înainte de a avea ocazia să mă așez în scaun.

Am observat niște rotocoale în apă undeva foarte departe și vrând să încerc să arunc cât mai aproape (gândindu-mă la faptul că sunt câteva bancuri mari de pești în Grenville și cel care și-a semnalat prezența poate să fi fost cel mai îndepărtat) am atașat uneia dintre lansetele Free Spirit Hi ‘S’ive un înaintaș ACE Tapered Leader de care am atașat o montură cu doar două pop up-uri pentru pescuit.

Am folosit mini pop up-uri de tipul Pimple Pops care sunt niște niște boilies pop up cu culori fluo, sunt fabricate din mixuri naturale și au dimensiuni foarte mici (între 6 mm și 8 mm). Datorită dimensiunilor foarte mici, au o rezistentă foarte mai mică în zbor și pot fi lansate la distanțe impresionante.

Boilies Pop-Up pescuit

Boilies Pop-Up Pimple Pops.

captura crap oglinda

Prima noapte, prima captură – un crap oglindă.

Versiunea pe care am folosit-o a fost cea cu aroma Fruity Trifle și am lansat plumbul cât am putut de tare spre orizont.

Montura nu a stat în apă decât o oră până când să fie găsită de un crap oglindă. Doar 2 boilies pop-up mici de 6mm-8mm în 3 hectare de apă în marea ei majoritate foarte adâncă. Acest fapt nu poate decât să ilustreze capacitatea crapilor de a găsi momeala, pentru că se întunecase de-a binelea în momentul în care a venit trăsătură.

Ziua următoare mi-am ocupat vremea încercând să fotografiez câteva libelule de Grenville în zbor. A fost mult mai greu decât mi-am imaginat la început – nu stăteau niciodată pe loc și a trebuit să trec pe focalizare manuală pentru că focalizarea automată (a aparatului meu Canon EOS) pur și simplu nu era suficient de rapidă. Totuși, am fost mai mult decât mulțumit de rezultat. Chiar ar trebui să îmi cumpăr un obiectiv adecvat pentru că am fost foarte mulțumit de fotografiile făcute. Încă folosesc obiectivul de calitate mai slabă cu care a venit aparatul.

Libelula de Grenville in zbor

Libelula de Grenville in zbor

libelulă

Am fost mulțumit de fotografiile făcute

Curând hangerul s-a lipit de senzor. M-am trezit în drill cu una dintre salontele pentru care lacul Grenville va deveni faimos în următorii ani. Având cu puțin peste 9 kg am fost foarte mulțumit de captura mea. Pe aceasta am prins-o la 2 boiliesuri pop-up Pimple Pops cu aroma Rahja Spice aruncate peste un pat de nadă făcut din boiliesuri Chilli Chocolate de 10mm.

M-am trezit strângând bagajele și gândindu-mă la cât de bine m-am simțit. Mă simțeam suficient de liniștit și relaxat pentru a începe încă o săptămâna grea de muncă.

Așadar, faptul că am fost al 19-lea care a ales locul de pescuit nu m-a împiedicat să am un weekend minunat alături de Brook (cățelușa mea), crapi și libelule. Mi-au mai ținut de asemenea companie în timpul partidei pescărușul albastru, șarpele, iepurele și o mică știucă.

 Boilies pop up sunt boilies plutitor, care se folosesc numai ca momeala de carlig. Datorita boilies pop-up flotabilitatii ridicate, pop-up-ul sta deasupra fundului apei, distanta fiind aleasa in functie de montura, tipul de substrat si de dimensiunea boiliesului pop-up. Ea variaza intre 1 si 7 cm, uneori chiar mai mult, si este reglata cu ajutorul unei alice de plumb boilies flotant, care va fi plasata pe firul de forfac, in locul boilies din care montura se va ridica nade si momeli intre ape.

Boilies pop-up

Aplicabilitatea boiles plutitor momelilor de tip pop-up. Pop-ul este foarte boilies flotant util pe substrat malos sau cu vegetatie, unde momeala boilies pop-up trebuie sa stea la cativa cm de fund.

Pop-up-urile dau randament forte bun in lunile reci, fie toamna tarziu, fie primavara devreme nade si momeli.  Boilies momelile de tip pop-up se folosesc fie singure boilies flotant, fie in combinatie cu un boilies de fund, pentru realizarea prezentarii numite montura snowman sau om de zapada.

Boilies pop up

Avantaje momelilor pop-up: Stau boilies deasupra substratului malos, boiles plutitor devenind vizibile pentru crapi; Pop-up-ul elimina greutatea carligului de boilies pescuit, fiind mult mai usor de absorbit; Schimba prezentarea boilies pop up, in combinatie cu momelile de crap scufundatoare.

Boilies pop up

Sugestii boiles plutitor pentru pescuitul cu momeli pop-up: Cautati pop-up-uri facute cu praf de pluta, boilies pop-up nu-si pierd flotabilitatea repede; In nade si momeli monturile de tip snowman cu boilies flotant, diferenta intre boiliesul de fund si boilies pop-up trebuie sa fie in jur de 20 mm cu pop-up din aceeasi gama de nade si momeli eventual de la acelasi producator.

Captură crap salontă frumoasă

Captura cea frumoasă de crap salontă.

Cu siguranță pescuitul înseamnă mult mai mult decât simplul fapt de a prinde pește.

Fir întins, Shaun Harrison.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/; Traducere de Marius Mardale.


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This