Cârlige pentru pescuitul la crap – Mărimi recomandate

16 mai, 2012 | 1 comentariu

Carlige crap

Cârlige recomandate pentru crap

Mark Parry ne întreabă despre cârligele pentru crap:

Salut! Aș vrea să știu care este părerea voastră referitoare la corespondența dintre mărimea cârligelor folosite în pescuitul la crap și mărimea boiliesurilor?

Eu am folosit întotdeauna cârlige pentru crap nr. 8 cu boilies de 16mm și nr. 4 pentru boilies de 20 de mm. Voi ce părere aveți?

Shaun Harrison răspunde: Salut Mark!

Că să fiu cinstit, nu prea obișnuiesc să potrivesc mărimea cârligelor de pescuit cu mărimea boiliesului. Am tendința să folosesc același model de cârlig în doar două dimensiuni diferite pentru majoritatea partidelor de pescuit.

Un lucru pe care îl fac totuși este să contrabalansez un cârlig mai greu cu o momeală mai ușoară pe firul de păr, adică momeala folosită la cârlig va fi mai ușoară decât boiliesurile cu care am nădit în zonă.

Pentru mine, cele mai bune cârlige de crap sunt cârligele Ashima C310 de mărimile 6 și 4. Aceste cârlige sunt comercializate în momentul de față sub numele de Smart Point SP310.

Eu sunt mulțumit să folosesc boilies de 10mm cu un cârlig nr. 4, cu toate că mulți pescari au tendința să potrivească dimensiunea boiliesului sau a altor momeli folosite la cârlig cu mărimea cârligelor de pescuit.

Carlige crap: nu prea am tendinta sa potrivesc marimea carligelor de pescuit cu marimea boiliesului sau a altor nade si momeli; monturi pescuit – cam pentru toate tipurile am tendinta sa folosesc acelasi model de carlige pescuit  in doar doua dimensiuni diferite pentru majoritatea partidelor de pescuit. Carlige pescuit crap:  contrabalansez un carlig cu greutate mai mare cu o momeala de carlig mai usoara decat boiliesurile cu care am nadit astfel incat, cel putin la pescuitul crapului, greutatea totala a carligului plus momeala de carlig sa fie mai mica sau cel mult egala cu greutatea boiliesurilor sau a altor momeli cu care am nadit.

Carlige crap

La pescuitul crapului modelul meu preferat de carlig pentru pescuit este Ashima C310 de marimile 6 si 4. Carlige pescuit crap – aceste carlige se comercializeaza in prezent sub numele de Smart Point SP310 deoarece vechea firma a fost cumparata de firma Smart. Carlige crap – sunt multumit sa folosesc boiliesuri sau alte nade si momeli de 10mm cu un carlig de marimea 4.

Cele mai bune carlige de crap

Cu toate ca multi pescari au tendinta sa potriveasca dimensiunea carligului cu dimensiunea boiliesului sau a altor momeli. Imi plac carlige pescuit grele.

Îmi plac cârligele grele. Acest lucru combinat cu un fir de păr de lungime mai mare (decât lungimea pe care o preferă majoritatea pescarilor) dau mult mai multe bătăi de cap peștilor decât modelele mai noi de cârlige cu greutate redusă. Astfel, cârligele mele mai grele, mulțumită și firelor de păr mai lungi, se întorc și agăță singure.

Așa văd eu lucrurile și sunt sigur că majoritatea pescarilor au o cu totul altă opinie in ceea ce priveste cârligele sau monturile pentru crap.

Acest lucru combinat cu un fir de par de lungime mai mare decat lungimea pe care o prefera majoritatea peacarilor pentru monturi pescuit da mult mai multe batai de cap pestilor decat modelele mai noi cu greutate redusa. Carligele mele se intorc si agata singure.

Carlige recomandate pentru crap

Monturi pescuit: asa vad eu lucrurile si sunt sigur ca majoritatea pescarilor au o cu totul alta opinie in aceasta priviinta; Carlige pescuit: nu exista o standardizare a marimii carligelor de pescuit, iar acest lucru poate sa fie inselator. Carlige crap nr. 4 si 6 pe care le prefer sunt considerabil mai mici decat alte carlige numerele 4 si 6 de pe piata.

Carlige pescuit crap

Marimea carligelor de pescuit pe care le folosesc cu oricare nade si momeli sunt de tipul carlige pescuit crap si depind de tipurile de monturi de pescuit folosite mai degraba decat de dimensiunea boiliesului. Forfacurile mele pentru momeli de fund si pentru snowman sau om de zapada cand practic pescuitul crapului au in general fire de par mai lungi.

Marimi carlige pescuit

Asa ca nici nu exista pericolul ca diversele nade si momeli sa impiedice carligul sa intepe si sunt multumit sa folosesc carlig de pescuit de marimea 8 sau de 6 cu boilies de 15 sau de 20 de mm. Carlige crap: materialele din care sunt facute carligele sunt foarte rezistente in ziua de azi, iar acest lucru combinat cu abiliatea carligului de a nu se toci foarte repede sunt cele mai importante lucruri petru mine. Carlige pescuit – cele pe care le folosesc de obicei sunt ami multe modele de carlige Fox, carlige Korda Longshank X de marimile 8 si 6 pentru pop-up-uri si Atomic Grabba tot de 8 si de 6 pentru momeli de fund si snowman. Grabba, pentru pescuitul crapului sunt niste carlige incredibil de puternice , si rareori simt nevoia sa folosesc numarul 4 pentru alte monturi pescuit.

Cred că aș putea să mai adaug că nu există o standardizare a mărimii cârligelor de pescuit, iar acest lucru poate să fie înșelător. Cârligele pentru crap cu numerele 4 și 6 pe care le prefer sunt considerabil mai mici decât alte cârlige cu numerele 4 și 6 de la alți producători de pe piață.

Bună întrebare!

Shaun.


Comentariu scris de Ron Key, membru al echipei Quest Baits: Am cam același răspuns cu cel dat de Shaun. Mărimea cârligelor de pescuit pe care le folosesc depinde de tipurile de monturi pentru crap pe care le folosesc mai degrabă decât de dimensiunea boiliesului. Forfacurile mele pentru momeli de fund și pentru snowman (om de zăpada), au în general fire de păr mai lungi, așa că nici nu există pericolul ca momeala să împiedice cârligul să înțepe și sunt mulțumit să folosesc cârlig de pescuit de mărimea 8 sau de 6 cu boilies de 15 sau de 20 de mm. Materialele din care sunt făcute cârligele sunt foarte rezistente în ziua de azi, iar acest lucru combinat cu abilitatea cârligului de a nu se toci foarte repede sunt cele mai importante lucruri pentru mine.

Cârligele pe care le folosesc de obicei în pescuitul la crap sunt Korda Longshank X de mărimile 8 și 6 pentru pop-up-uri și Atomic Grabba tot de 8 și de 6 pentru momeli de fund și snowman. Grabba sunt niște cârlige incredibil de puternice, și rareori simt nevoia să folosesc cârligul cu numărul 4. Fir intins! Ron.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/; Traducere de Marius Mardale.


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This