Pescuitul cu semințe la crap

26 apr., 2012 | 2 comentarii

Seminte pentru pescuit

Pescuitul cu semințe este o formă de pescuit la crap foarte neglijată, dar care poate fi extraordinar de eficientă.

Rod Hutchinson a făcut o muncă de pionierat în pescuitul cu semințe în anii 1970 și a deschis ochii multor pescari la crap în ceea ce privește eficiența diverselor semințe, boabe de fasole și mazăre. A publicat numeroase articole în revistele de pescuit ale vremii și apoi, în anii 1980, a scris trei cărți.

În prezent văd atât de mulți pescari la crap care nădesc cu semințe pentru patul de nadă, dar rareori văd pe cineva care să pescuiască cu semințe pe cârlig sau firul de păr, iar atunci când o fac, folosesc doar boabe de porumb sau alunele tigrate.

Ia gândiți-vă puțin. Dacă v-aș spune că v-aș putea da o momeală pe care crapul:

  • A mâncat-o și i-a făcut plăcere s-o mănânce?
  • O găsește din abundență, dar cu care n-a fost agățat niciodată?
  • N-a considerat-o periculoasă atunci când a mâncat-o?

Ați deveni foarte interesați, nu-i așa?

Pescuitul cu seminte presupune folosirea diverselor metode pentru pescuit:

Porumb pescuit

Sfatul cel mai de pret al lui Shaun Harrison pentru semintele pe care doriti sa le folositi ca momeala pentru carlig: selectati cateva seminte uscate si lasati-le pur si simplu la inmuiere in apa pentru vreo doua zile porumb pescuit fara a le gati canepa pescuit. Astfel vor rezista la lansari puternice si vor sta pe firul de par mai mult timp chiar si in cazul in care pestii mai mici vor incerca sa le scoata.

canepa pescuit

Totusi, este foarte important ca sa gatiti bine toate semintele de canepa pescuit pe care le aruncati ca nada. De asemenea Shaun Harrison prefera canepa pescuit sa amestece cateva tipuri de seminte pentru nada ( porumb pescuit de diverse dimensiuni) decat sa pescuiasca peste un singur tip de particule.

Semințe de cânepă decorticată pentru pescuit

Semințe de cânepă decorticată pentru pescuit

Ei bine, întâlnim această situație la multe tipuri de semințe. Pescarii oferă din belșug semințe ca nadă, în special semințele de cânepă și numeroasele amestecuri de semințe pentru pescuit disponibile pe piață, dar foarte rar încearcă să folosească aceeași momeală pe firul de păr.

Gândiți-vă doar la kilogramele și kilogramele de semințe de cânepă pe care le mănâncă crapii dumneavoastră într-un sezon și cu toate aceste nu sunt niciodată agățați cu aceste semințe.

Mix seminte pescuit

Mix de diverse semințe pentru pescuit

Da, este posibil să ia câte un boilies în timp ce se hrănesc cu cânepa, dar acesta este un cu totul alt scenariu. Crapii încep să se ferească de momelile mai mari pe care adesea le văd în zonă nădită, momeli precum boiliesurile etc.

Trebuie doar să priviți DVD-urile lui Korda cu filmări subacvatice să vedeți cât de dispuși sunt crapii să culeagă hrana de dimensiuni mici pe când cea de dimensiuni mai mari îi determină să fie mult mai precauți. Acum puteți folosi această situație în avantajul dumneavoastră așa cum am făcut eu cu diverse ocazii și în special când foloseam amestecul meu de diverse semințe Garlic Feast (Ospăț cu Usturoi).

Prin încorporarea doar a câtorva boiliesuri în nadă, dar fără să folosesc boiliesuri pe cârlig sau firul de păr, crapii se fereau de boiliesuri și luau majoritatea celorlalte momeli fără prea mare atenție.

Canepa pentru pescuit
Amestec de seminte pentru pescuit

Amestecul Feast de seminte pentru pescuit (nepreparat/preparat)

Amestecurile de semințe pentru pescuit de tip Feast (Garlic Feast și Rahja Feast) erau amestecuri în care am introdus mai mult de 20 de ingrediente, o mulțime de mixturi de semințe, boabe de fasole și mazăre. Crapii se dădeau în vânt după ele și au devenit unicele mixturi de semințe pe care le foloseam. Întotdeauna am susținut combinarea diverselor momeli ca mărime, formă și culoare.

Datorită celor 20 de ingrediente diferite, crapii nu prea au idee de ce au fost prinși atâta timp cât momeală de pe cârlig sau firul de păr nu a fost semnificativ mai mare decât restul nadei.

Alunele tigrate si metodele de preparare a porumbului pentru pescuit:

Porumb pescuit

Astfel crapii vor munci mai mult ca sa-si caute hrana si in acest fel vor fi mai usor de pacalit cand vor sorbi particula mai grea, cea care avea carligul atasat! Este o tema constanta a pescuitului lui Shaun Harrison

seminte pescuit

canepa pescuit incearca sa fii putin diferit”. Procedand astfel, adesea Shaun a fost rasplatit. Destul de simplu – daca faci la fel ca ceilalti, pur si simplu vei prinde la fel ca ei porumb pescuit. Risca si fii putin diferit.

Timp de fierbere porumb

Aduceți-le în clocot mix seminte pescuit și fierbeți-le la foc mic seminte pt pescuit timp de aproximativ 20 de minute în cazul semințelor de dimensiuni mai mici sau 30 de minute fierbere seminte pescuit pentru cele de dimensiuni mai mari precum boabele de fasole și mazăre, nuci, nadirea cu seminte etc.

SFATURI:

SFAT PENTRU SEMINȚELE FOLOSITE CA MOMEALĂ PE CÂRLIG SAU FIRUL DE PĂR:

Aud spunându-se că problema în a folosi majoritatea tipurilor de boabe de fasole și mazăre ca momeală pe cârlig sau pe firul de păr este că adesea se desprind la lansare, în special când se folosesc plumbi grei. Sau și mai rău, speciile de pești mai mici adesea le scot de pe firul de păr fără a mișcă plumbul și astfel nu suntem avertizați că se întâmplă ceva cu momeala noastră.

Am reușit să găsesc o soluție pentru această problemă prin selectarea unor semințe înainte de fierbere și pur și simplu le las la înmuiat într-un mic vas cu apa. Acest lucru le face suficient de moi că să poată fi străpunse de un cârlig sau ac, dar le menține mult mai tari decât semințele gătite cu care nădiți.

Diverse seminte de pescuit nepreparate și preparate

SFAT PENTRU PESCUITUL LA CRAP VARA CU SEMINȚE:

În perioada cea mai caldă a anului, faceți-vă un favor și încercați să pescuiți pe o lansetă doar cu semințe. Nu aruncați absolut niciun boilies în locul de pescuit. S-ar putea să fiți plăcut surprinși de cât de multă acțiune veți avea parte datorită semințelor în pescuitul la crap vara.

Diverse semințe de pescuit

SFAT PENTRU PESCUITUL LA CRAP IARNA CU SEMINȚE:

Pentru pescuitul cu semințe, lunile cele mai calde ale verii întotdeauna au constituit perioadele cele mai productive pentru mine, dar o mulțime de semințe funcționează bine cu adevărat și în timpul iernii.

Am avut rezultate bune în pescuitul la crap iarna în special când am folosit grâu aromat amestecat cu porumb dulce.

SFAT PENTRU PREPARAREA SEMINȚELOR PENTRU PESCUIT:

Dacă aveți îndoieli în legătură cu modul de preparare, înmuiați toate tipurile de semințe pentru 24 de ore înainte de fierbere.

Aduceți-le în clocot și fierbeți-le la foc mic timp de aproximativ 20 de minute în cazul semințelor de dimensiuni mai mici sau 30 de minute pentru cele de dimensiuni mai mari precum boabele de fasole și mazăre, nuci etc.

Eu îmi las semințele tot timpul în aceeași apă și tot în ea le las și să se răcească. Este multă atracție în această apă.

Amestec de seminte pentru pescuit crap

Pescuit plăcut, Shaun Harrison.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This