Pop Up personalizat pentru crap

14 mai, 2012 | 0 comentarii

Captura cu Pop Up Crap

Săptămâna trecută am postat pe site-ul nostru capturile unei partide de pescuit la crap și am menționat că toți peștii au venit la un tip de boilies pop up pentru crap foarte flotant. Acest boilies pop up este mic și are și o formă aerodinamică, făcându-l special pentru lansări la distanță mare. Acest lucru a generat un foarte mare interes printre pescari, care au început să mă întrebe cum pot să-și facă și ei pop up pentru crap asemănător. Așa că haideți să vedem care este modalitatea de obținere a acestui pop up pentru crap cu flotabilitate foarte mare.

Toate ingredientele pe care le-am folosit, în afară de ouă, sunt din gama de nade și momeli Quest Baits. De asemenea, gama noastra de momeli cuprinde si pop up-uri pentru pescuit gata fabricate.

Rețetă boilies pop up pentru crap super flotante:

1. Albușul de ou

Pentru a începe, luăm un ou și separăm albușul de gălbenuș. Folosirea doar a albușului (fără gălbenuș) pentru producerea boiliesurilor pop-up face ca produsul finit să fie mult mai flotant decât în cazul în care am folosi întreg oul în procesul de producție. Acest lucru este foarte important pentru mine, pentru că îmi place să folosesc momeli de dimensiuni reduse, mai ales atunci când pescuiesc la distanțe foarte mari, și nu îmi place să micșorez dimensiunea cârligului pentru a permite momelii să îl ridice de pe substrat. Drept urmare, separarea albușului de gălbenuș îmi dă certitudinea că boiliesurile mele pop-up vor fi cât se poate de flotante.

2. Atractanți pentru crap

Așadar, am pus albușul unui ou într-un castron (de obicei lucrez cu un singur ou atunci când îmi fac momeli pentru cârlig) la care am adăugat aroma pentru pescuit și anume cea din sortimentul de boilies Magnum White.

Arome pescuit Crap

Arome pentru pescuit

Am descoperit că nu este nici o problemă cu supradozarea aromei atunci când vorbim despre boiliesuri flotante pentru că peștii nu apucă niciodată să le guste, așa că întotdeauna am tendința să folosesc o cantitate mai mare de aromă față de cantitatea pe care aș folosi-o în mod normal pentru a aroma boiliesuri de fund. În cele mai multe cazuri, folosirea unei arome sintetice ca parte a sistemului de atracție are și un efect de conservant, făcând astfel momelile noastre să reziste mai mult.

3. Mix pop up

Amestecați acum bine albușul și aroma cu o furculița și apoi începeți să adăugați mix de pop up. Producem trei tipuri de mix-uri concepute special pentru boilies pop-up în culori fluorescente, precum și unul de culoare neutră, care vă ajută să vă și colorați momelile în cazul în care doriți asta.

Mix boilies Pop Up

Mix Pop Up

Pur și simplu adăugați mix de boilies pop-up puțin câte puțin, amestecând încontinuu cu furculița. Nu trebuie să lucrați cu cantități exacte, adăugați până când simțiți că mixul are consistență potrivită pentru rulare.

Rularea boiliesurilor Pop Up

Odată ajunși la acest pas, trebuie să vă hotărâți dacă le rulați de mână sau folosiți o masă de rulat boilies. Aproape întotdeauna le rulez de mână atunci când le fac pentru uzul propriu. În acest fel pot să fac momeli unice, de forme și dimensiuni foarte diferite.

Îmi place să dau boiliesurilor pop up o formă alungită de ou. Sunt excelente pentru lansări lungi, având un coeficient aerodinamic mult mai bun decât cele rotunde. Puteți să le rulați exact așa cum doriți. Câteodată aplatizez unul dintre capete pentru a putea să le folosesc la monturi snowman. Singură limită este doar imaginația voastră.

Reteta momeala crap: amestecati acum bine albusul si aroma cu o furculita si apoi incepeti sa adaugati mixul de boilies pop-up.

Producem multe tipuri de nade si momeli dar si trei tipuri de mixuri pentru boilies pop-up care pot fi folosite pentru momeala crap primavara sau pentru momeala crap apa rece dar nu numai atat, ele putand fi folosite foarte bine si pentru momeala crap vara in culori fluorescente, precum si unul de culoare neutra, care va ajuta sa va si colorati momelile in cazul in care doriti asta. Pentru momeli intotdeauna le rulez de mana atunci cand le fac pentru uzul propriu. In acest fel pot sa fac momeli de forme si dimensiuni foarte diferite. Imi place sa dau boiliesurilor pop-up o forma de ou alungita. Sunt excelente pentru a lansa momeli si nade la distante mari, avand un coeficient aerodinamic mult mai bun decat cele rotunde, si totodata avand o flotabilitate maxima datorita formei alungite.

Pop Up crap

Pur si simplu pentru momeala pentru crap adaugati mix de boilies pop-up putin cate putin, amestecand incontinuu cu furculita. Nu trebuie sa lucrati cu cantitati exacte, adaugati pana cand simtiti ca mixul are consistenta potrivita pentru rulare. Odata ajunsi la acest pas, trebuie sa va hotarati daca aceste nade si momeli le rulati la mana sau folositi o masa de rulat boilies. Asadar, pentru momeala crap prin adaugarea unei cantitati de mix de boilies flotant la mixul vostru de baza, veti descoperi ca puteti avea rezultate mult mai bune decat daca folositi pentru carlig doar boiliesuri de raft.

momeala crap

momeala crap

Pentru momeli si nade folosind intreg oul sau doar albusul puteti sa variati gradul de flotabilitate al boiliesurilor pop-up. Nu as face niciodata boiliesuri flotante pentru momeli mari folosind doar albusul, pentru ca as avea nevoie de mult prea multa pasta de plumb pe forfac pentru a contrabalansa flotabilitatea boiliesului pop-up.

Cele mai bune pop up-uri crap

Asadar, am pus albusul unui ou intr-un castron (de obicei lucrez cu un singur ou atunci cand imi fac momeli pentru carlig) la care am adaugat aroma folosita pentru momeala crap pentru boiliesurile Magnum White. Am descoperit ca la momeala pentru crap nu este nici o problema cu supradozarea aromei atunci cand vorbim despre boiliesuri flotante pentru ca pestii nu apuca niciodata sa le guste ca pe celelalte nade si momeli, asa ca intotdeauna am tendita sa folosesc o cantitate mai mare de aroma fata de cantitatea pe care as folosi-o in mod normal pentru a aroma boiliesuri de fund. In cele mai multe cazuri pentru momeala crap vara dar si pentru momeala crap apa reca prin folosirea unei arome sintetice pentru momeli si nade ca parte a sistemului de atractie are si un efect de conservant, facand astfel momela carp primavara sa reziste mult mai mult.

Montura boilies pop up

Sper ca acest articol despre nade si momeli si in mod special pentru momeala pentru crap a reusit sa va inspire si sa va dea cateva idei despre producerea propriilor momeli si nade. Amintiti-va ca am spus in repetate randuri in trecut ca pescuiesc intentionat cu momeli la carlig diferite de celelalte momeli si nade cu care nadesc pur si simplu pentru ca in acest fel am mai multe trasaturi. Faptul ca va faceti propria momeala crap o sa va dea si voua acelasi avantaj. O momeala diferita de orice altceva, facuta doar pentru voi. Puteti sa le faceti de orice culoare, aroma, dimensiune sau forma si le puteti folosi ca momeala crap primavara sau momeala crap apa rece in general cat si ca momeala crap vara. Reteta boilies pentru momeli: luam un ou si separam albusul de galbenus. Folosirea doar a albusului (fara galbenus) pentru producerea boiliesurilor pop-up face ca produsul finit sa fie mult mai flotant decat in cazul in care am folosi intreg oul in procesul de productie. Acest lucru este foarte important pentru mine, pentru ca imi place sa folosesc momeli de dimensiuni reduse, mai ales atunci cand pescuiesc la distante foarte mari, si nu imi place sa micsorez dimensiunea carligului pentru a permite momelii sa il ridice de pe substrat. Drept urmare, separarea albusului de galbenus imi da certitudinea ca boiliesurile mele pop-up vor fi cat se poate de flotante.

Sunt surprins de faptul că foarte puțini pescari se deranjează să își facă propriile momeli folosite la cârlig, cu toate că acestea sunt cel mai ușor de făcut. O momeală de cârlig trebuie doar să facă atracție, nu este necesar să și aibă un gust bun, așa cum este cazul momelilor oferite ca nadă. De aceea sunt mult mai ușor de fabricat decât momelile din patul de nadă.

Shaun Harrison

Fondator, Quest Baits - Anglia

Boiliesuri critic echilibrate

Folosesc și momeli de fund și prin adăugarea unei cantități mici de mix de boilies pop-up peste mixul de boilies clasic (de fund), reușesc să scot foarte ușor greutatea cârligului din ecuație. În acest fel reușesc să obțin un boilies critic echilibrat care este o momeală de cârlig mai ușoară decât boiliesurile cu care nădesc. Acest lucru chiar păcălește crapii.

Așadar, prin adăugarea unei cantități de mix de boilies flotant la mixul vostru de bază, veți descoperi că puteți avea rezultate mult mai bune decât dacă folosiți pentru cârlig doar boiliesuri de raft.

Ajustarea flotabilității

În mod similar, folosind întreg oul sau doar albușul puteți să variați gradul de flotabilitate al boiliesurilor pop-up.

Nu aș face niciodată boiliesuri flotante mari folosind doar albușul, pentru că aș avea nevoie de mult prea multă pastă de plumb pe forfac pentru a-i contrabalansa flotabilitatea.

Concluzii

Amintiți-va că am spus în repetate rânduri în trecut că pescuiesc intenționat cu momeli la cârlig diferite de boiliesurile cu care nădesc pur și simplu pentru că în acest fel am mai multe trăsături. Faptul că vă faceți propriile momeli o să vă dea și vouă același avantaj. O momeală diferită de orice altceva, făcută doar pentru voi. Puteți să le faceți de orice culoare, aromă, dimensiune sau formă.

Sper că acest articol a reușit să vă inspire și să vă dea câteva idei despre producerea propriului pop up pentru crap personalizat.

Spor la mixat! Shaun.


<p>Articole cu subiecte asemănătoare găsiți în grupul de articole <strong>''.'</strong></p><!-- [et_pb_line_break_holder] --><p>Articolul face parte din secțiunea <strong><a href="https://www.questbaits.ro/blog-pescuit/">Blog de pescuit</a></strong></p>

Publicat inițial pe site-ul www.questbaits.com/blog/; Traducere de Marius Mardale.


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This