Partida frumoasa pe Moara Vlăsiei 2

Partida frumoasa pe Moara Vlăsiei 2

Nume: Claudiu
Locația: Moara Vlăsiei 2

Nu e prima data cand merg pe aceasta balta, insa e prima data cand vreau sa pescuiesc exclusiv cu boilles.

Am plecat de acasa pregatit pentru o partida de cca 36 ore, hotarat sa prind ceva over 15. Din pacate realitatea de pe balta mi-a aratat ca nu eram chiar pregatit. In urma discutiilor cu Dl, Petcu am ales sa pescuiesc pe unul din pontoanele amenajate in prima parte a baltii. Pentru nada am vrut sa incerc noile bile de la Quest Baits, la recomandarea unor prieteni am ales sortimentele Special Crab si Liver B8 cu care am facut doua paturi de nada la distanta mare unul de altul. Patul cu special crab a inceput imediat sa produca trasaturi, moment in care am realizat ca firele mele ultima de 0.22 nu mai sunt asa de bune ca in primavara – la cel mai mic soc in timpul drilului cedau, la aruncarile in forta cedau.

Primele 5-6 ore am stat mai mult cu lansetele pe mal fara niciun peste prins – dupa driluri soldate cu ruptura firului, dupa 3,4 aruncari consecutive in care mi se rupea firul am inceput sa ma gandesc serios daca nu ar fi mai bine sa merg inapoi acasa altfel exista riscul sa incep sa rup lansete pe genunchi. Vazusem insa pe drum, chiar in Moara Vlasiei, un magazin de pescuit si m-am consolat cu gandul ca dimineata voi merge sa cumpar niste fire noi si niste plumbi. Intre timp am observat ca una din lansete care pierduse o portiune mai mare de fir a inceput sa se comporte mai bine. Se pare ca portiunea cea mai uzata a firului, primii 80-100m se consumase si firul ramas pe mulineta era mai rezistent.

Am facut la fel si cu celelalte mulinete si in sfarsit puteam cat de cat sa pescuiesc  Primii pesti adusi pe mal au venit tot de pe patul de Special Crab, totusi nimic peste 10kg. Putin ciudat dar dupa cca 12 ore de pescuit, absolut toti pestii s-au mutat pe patul de Liver B8 si dimensiunea lor a inceput sa creasca; asta in conditiile in care am intretinut similar ambele paturi. Din acel moment,fara exceptie toate trasaturile au venit la cele 2 lansete din zona cu LiverB8 si dimensiunea pestilor a inceput sa creasca, cei mai multi avand greutati intre 10 si 11 kg cu un maxim de doar 12 kg. Nu a fost ce ma asteptam, mi-a lipsit pestele de 15+ care poate a fost in vreuna din multele rupturi dar una peste alta a fost o partida placuta cu un total de cca 12-14 pesti adusi pe mal. Interesante si drilurile foarte lungi cu frana aproape libera ca sa nu se rupa firul

Concluzii :

1. De acum voi verifica intotdeauna firele inainte de pescuit

2. Moara Vlasiei nu este o balta cu ciortani asa cum se spune, crapii peste 10kg sunt la ordinea zilei dar sunt convins ca exista si multi pesti peste 15kg

3. Bilele Liver B8 s-au dovedit mai eficiente pe termen lung si au reusit sa faca si o selectie destul de buna, nu cred ca am prins pesti sub 10 kg la ele. Cu siguranta le voi folosi si in continuare mai ales pentru peste mare dar in loc de Special Crab o sa incerc altceva – un Chili Chocolate sau Surf and Truf.


Această pagină este realizată integral numai de dumneavoastră, pescarii


Prezentați-ne și capturile dumneavoastră,

numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This