Glug – atractanți pentru crap, lichide nutritive și aromatice

33 lei & transport GRATUIT pt. comenzi de peste 300 lei.


Glug-urile sunt practic hrană lichidă. Adăugați-le la boiliesuri, la momelile pentru cârlig, dar și la nada oferită ca hrană, turnați-i peste semințe sau pelete, adaugați-i la groundbait, pasta solubilă, method mixuri, spod mixuri sau stick mixuri etc. – alegerea este a dumneavoastră. Nu există limite!

Deoarece sunt lichide nutritive care conțin doar o cantitate moderată de aromă, nada care va fi aditivată cu atractanții pentru crap Glug nu va avea un gust respingător chiar dacă exagerați cu cantitățile.

Atractanții pentru crap Glug vă sunt oferiți în mai multe versiuni de aromă și sunt ambalați în flacoane de 150ml.


Categorie:

Au ca bază un lichid nutritiv ce conține și o cantitate moderată de aromă, astfel că acești aditivi atractanți sunt practic o sursă de hrană sub formă lichidă pentru crap. Numele „Glug” ales pentru acești aditivi este foarte sugestiv pentru că de fapt „glug-glug” în limba engleză înseamnă „gâl-gâl”, sunetul produs de lichidele care alunecă pe gât, sugerând faptul că sunt o hrană pentru crap sub formă lichidă.

Pot fi utilizați într-o cantitate cât de mare vă doriți pentru:

  • a spori atractivitatea absolut oricărui tip de nadă (semințe, groundbait, mixuri pentru feeder, stick mixuri, spod mixuri, boilies, pastă solubilă, porumb, pelete etc.);
  • momeala de la cârlig (adică îi folosiți ca pe un dip aromatizant clasic pentru a aduce un supliment de atracție subtilă momelilor utilizate pe cârlig sau firul de păr);
  • rehidratarea boiliesurilor sau altui tip de nadă (trebuie făcute diluții, așa cum veți vedea mai jos).

Sunt disponibile în mai multe variante de aromă, corespondente fiecărui tip de boilies.

atractanti pentru crap
Atractanții pentru crap Glug pot fi folosiți chiar și ca un dip clasic pentru momeala de la cârlig

Deseori îmi iau dintr-o pungă standard câteva boiliesuri pe care doresc să le folosesc ca momeală la cârlig, le pun într-o pungă separată, adăugau niște atractant lichid Glug, le agit bine până când vor fi acoperite cu o peliculă de lichid și apoi le îngheț. Congelarea are ca rezultat amplificarea efectului de absorbire a lichidului atractant în interiorul boiliesurilor atunci când se vor dezgheață.

Dacă ați îndepărta parțial învelișul exterior al acestor boiliesuri, atunci veți ajuta cu adevărat ca aditivul Glug să se absoarbă mai în profunzime în boilies, lucru care va avea ca rezultat o perioadă mai lungă de timp în care se vor elimina toți atractanții săi atunci când va sta în apă.

Shaun Harrison

Fondator, Quest Baits - Anglia

O altă metodă preferată de Shaun Harrison pentru utilizarea Glug-urilor: chiar înainte de lansare, scufundă săculeții PVA care conțin stick mix (sau alte componente) în Glug sau injectezează o mică cantitate de Glug în pungile PVA.

atractant pescuit Glug

Aditivii noștri se împrăștie de-a lungul fundului apei, rămânând acolo de unde vă doriți să se emită atracție.
Nu se ridică la suprafață și nu deviază așa cum se întâmplă în cazul multor altor atractanți produși de alte firme.

Puneți câteva picături într-un pahar cu apă și vă veți convinge!

atractant pescuit
Glug-ul rămâne pe fundul apei, acolo unde trebuie.

Hidratarea boiliesurilor cu soluție de Glug – metoda lui Shaun Harrison

„Dați-le boiliesurilor de băut înainte de folosire” – videoclip despre metoda de hidratare a boiliesurilor folosind Glug-uri diluate.

De obicei nu puneam nimic peste boiliesurile gata preparate folosite pentru patul de nadă. Doar ocazional le lăsam la hidratare în puțin suc rezultat în urma gătirii semințelor, lucru pe care-l făceam și atunci când trebuia să rehidratez boliesurile după ce le uscam complet.

Dar, în ultimii ani, am avut mare succes cu metoda de înmuiere a boiliesurilor (timp de două – trei zile înainte de partidele de pescuit) într-un soluție de atractant Glug diluat cu apă. Diluarea am făcut-o astfel: la 50 ml de Glug am adăugat 150 ml de apă. Acest volum de 200 ml de soluție de Glug ar trebui să fie suficient pentru un 1 kg de boilies. Volumul de lichid poate varia în funcție de cât de uscate sunt boiliesurile. Pentru început, v-aș recomanda să experimentați până veți găsi cantitatea exactă, adăugând o cantitate mai mică de soluție, iar după ce lichidul s-a absorbit în totalitate în boiliesuri, să mai adăugați puțin câte puțin până când nu se va mai absorbi.

combinatie de boilies
Combinație de boiliesuri foarte productivă: Rahja Spice, Spicy Spirulina și Questrami, pregătită pentru hridatare.
atractant pentru crap diluat pregatit pentru hidratarea boiliesurilor
Pentru fiecare kg de boilies sunt necesari cca. 200ml de soluție de Glug diluat
turnarea atractantului glug peste boilies
Se pot prehidrata boiliesuri diferite cu un singur tip de Glug pe care îl preferați (nu trebuie neapărat potrivit tipul de boilies cu Glug-ul corespondent).
boiliesuri in timpul hidratarii
Combinația de boiliesuri au un aspect mai umed în timpul procesului de hidratare. Ar trebui amestecate din când în când.

Raportul de 50ml Glug / 150 ml apă nu este nici el unul foarte strict și poate fi modificat. Lichidul ajută la deschiderea porilor boiliesurilor, iar dacă Glug-ul este subțiat cu apă, porii boiliesurilor se deschid mai rapid.

Această pre-hidratare le permite boiliesurilor să înceapă să elimine în apă din lac proprii atractanți (precum și pe cei suplimentari oferiți de Glug) mult mai devreme decât dacă boiliesurile ar fi folosite nehidratate, direct din pungă. In același timp, vom evita ca boiliesurile să preia mult miros sau gust de pe substratul unde aterizează pentru că nu vor mai absorbi o cantitate mare de apă din lac, ele fiind deja saturate cu lichidul nostru, așa cum am prezentat anterior.

Hidratarea boiliesurilor cu soluție de Glug mai reprezintă și modalitatea perfectă de reintroducere în boiliesuri a aromelor distruse la fierbere, cum ar fi cele cu bază de alcool etilic. Multi dintre atractanți se distrug prin fierbere, așa că nici nu prea mai are sens să fie adăugați la pasta pentru boilies (care se va fierbe pentru a obține boiliesurile).

Să nu uităm nici de avantajul oferit de boiliesurile hidratate care vor deveni mai moi decât cele nehidratate. Astfel vor fi pe placul crapilor mai bătrâni care, din cauza danturii proaste (ca și în cazul mamiferelor), preferă o nadă mai moale, având probleme când întâlnesc boiliesurile tari sau orice altă nadă mai tare.

Bineînțeles că există și dezavantaje ale acestei metode a lui Shaun Harrison. Cele mai importante sunt următoarele două: boiliesurile hidratate se vor altera într-o perioadă de timp mai lungă sau mai scurtă, în fucție de temperatura la care sunt păstrate (ar trebui să vă preparați cantități mai mici, cât să vă ajungă pentru o singură partidă de pescuit) și nu se va mai putea folosi bastonul de nădire pentru boiliesurile hidratate. Dar mai multe informații despre această metodă a lui Shaun, veți găsi în categoria de articole Uscare și hidratare boilies.

boilies rahja spice lasate la hidratare
Boiliesuri Rahja Spice în timpul hidratării.
boiliesuri deja hidratate
Boiliesuri după ce și-au încheiat procesul de hidratare. Au un aspect mai uscat decât în timpul hidratării.
boiliesuri deja hidratate pregatite pentru pescuit
Boiliesuri hidratate cu soluție de Glug, pregătite pentru partida de pescuit din weekend.
cel mai bun atractant pentru crap
Dacă vă doriți un lichid mai intens aromat care să fie destinat exclusiv momelilor de la cârlig, oferindu-le astfel un supliment puternic de aroma, vă rog sa utilizați dipul atractant pentru pescuit Bait Dip.

Pentru mai multe informații și modalități de folosire, vă invităm să lecturați articolele din Blog:


numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This