Reducere!

Boilies Spicy Spirulina

25 lei & transport GRATUIT pt. comenzi de peste 300 lei.


Veți obține atracție sporită – boilies special concepute ca să atragă vietăți subacvatice care reprezintă hrana vie naturală a crapului, pentru a le face și mai atractive pentru crap – absolut inedite!

Creaturi precum larvele de insecte, creveții de apă dulce, melcii și alte mici vietăți (toate acestea reprezintă hrană naturală pentru crap) sunt atrase de aceste boiliesuri datorită unor ingrediente speciale, atent selectate în acest scop.


Categorie:

Ce este boiliesul Spicy Spirulina?

Spicy Spirulina este un boilie de culoare neutră (maro-verzuie), astfel încât să nu atragă atenția păsărilor de apă sau să nu sperie crapii mai precauți. Este conceput să fie natural la aspect și gust, pe cât de mult posibil, fiind în egală măsură pe placul crapului și a vietăților acvatice care sunt de fapt hrană vie pentru crap.

Există numai ingrediente naturale în acestă nadă, iar principalele mirosuri și gusturile pe care le veți detecta sunt: spirulina, daphnia (purice de baltă), creveții de apă dulce, plus diverse condimente selectate cu mare grijă.

De când am lansat această gamă de nade, am avut unele relatări foarte favorabile venite și de la pescari de plătică și lin.

Gama de nade și momeli Spicy Spirulina

Gama de nade și momeli Spicy Spirulina cuprinde:
boilies, pop up-uri, pastă solubilă, lichidul nutritiv și aromatic Glug, imitațiile de icre Miro Feed

Gama de nade și momeli Spicy Spirulina cuprinde: boilies, pop up-uri, pastă solubilă, lichidul nutritiv și aromatic Glug, imitațiile de icre Miro Feed
Reactia în apă a boiliesurilor Spici Spirulina
Reacția în apă a boiliesurilor Spicy Spirulina
Reacția în apă a boilesurilor Spicy Spirulina este una foarte specială. Ceea ce vedeți în imaginea alăturată este reacția apărută după numai câteva ore. L-am întrebat pe Ron Key, pescarul care a făcut experimentul (un utilizator vechi al nadelor Quest Baits) și ne-a spus: „Acolo sunt doar 3 boiliesuri de 10 mm și 2 boiliesuri de 15 mm”. Postarea pe Facebook a lui Ron Key o găsiți aici.
Reactia în apă a boiliesurilor Spici Spirulina
Reacția în apă a boiliesurilor Spici Spirulina

La suprafață se disting clar cele 5 cercuri de acțiune din fiecare dintre cele 5 boiliesuri, plus o colorare a apei din vas. Acest rezultat denotă faptul că se împrăștie atracție atât pe verticală (dinspre substrat către suprafață), cât și pe suprafața substratului și între ape.

Capeți multă încredere în momeli știind că acestea lucrează din greu pentru tine!

În momelile din sortimentul Spicy Spirulina nu veți găsi nimic artificial de tip chimic, nici măcar colorant. Mirosul, gustul și culoarea sunt perfect autentice.

Combinație care și-a dovedit eficiența: boilies Spicy Spirulina + boilies Rahja Spice și/sau boilies Questrami. Oricare ar fi combinația pe care o veți prefera, țineți minte: ÎNTOTDEAUNA este bine să combinați boiliesurile! Ar trebui să amestecați boiliesuri din sortimente diferite, de culori diferite, dimensiuni diferite. Dacă pentru asta veți dori să folosiți boiliesuri din gama noastră Quest Baits, un tabel cu cele mai importante caracteristici și recomandări veți găsiți în pagina categoriei Boilies.

Ca și în cazul oricărui alt boilie, vă recomand și pentru Spicy Spirulina să-l hidratați înainte de folosire. Pentru asta, puteți folosi o soluție de lichid nutritiv și aromatic Glug din același sortiment Spicy Spirulina. Veți beneficia de o serie întreagă de avantaje dacă veți prehidrata boiliesurile și nu le veți folosi direct din pungă, dar mai multe informații despre această metodă a mea veți găsi în pagina atractanților Glug, la paragraful: Hidratarea boiliesurilor cu soluție de Glug.

Shaun Harrison

Fondator, Quest Baits - Anglia

Povestea din spatele acestui boilie inedit

Încă un boilie? De ce?

În ultimii trei ani, am petrecut destul de mult timp pescuind pe un lac incredibil de bogat în hrană naturală pentru crapi. De fapt, pe acest lac am realizat și unul dintre articolele seriei „Below the Surface” (Sub suprafață) a revistei Carpology. Rob Hughes, scafandrul care mă însoțea, a făcut o remarcă la momentul respectiv vizavi de cât de bogat este lacul în tot felul de melci, larve de insecte (perlide, friganide, etc.), daphnia (purice de apă) și o mulțime de alte creaturi subacvatice pe care nici nu le mai rețin. De fapt, masele de daphnia erau mai mari decât văzuse oriunde altundeva, motiv pentru care s-a și întors să le fotografieze pentru uzul propriu (puteți lectura articolul respectiv prezent pe site-ul revistei Carpology aici: Below the Surface with Shaun Harrison).

Carpology Below the surface with Shaun Harrison
articolul „Below the Surface with Shaun Harrison”
Din fericire, pot să țin capul sus cu peștii pe care i-am prins acolo, deși, pe drept vorbind, mulți s-au cam chinuit pe acel lac.
Carpology Below the surface with Shaun Harrison
articolul „Below the Surface with Shaun Harrison”
Două exemple de boilies Spicy Spirulina folosite la cârlig, care au fost perforate de diverse vietăți:
alt boilie Spicy Spirulina perforat
Un boilie Spicy Spirulina perforat
Rob a remarcat cât de multe creaturi subacvatice am atras la nada mea. De fiecare dată când scoteam montura din apă, observam și eu că există niște mici găuri în momeala de la cârlig din care se ospătaseră diferite larve și tot felul de alte mici bestii ale lacului.
Un boilie Spicy Spirulina perforat
Două exemple de boilies Spicy Spirulina folosite la cârlig, care au fost perforate de diverse vietăți
alt boilie Spicy Spirulina perforat
Acum doi ani am prins cu adevărat bine, dar lucrurile nu erau tocmai în regulă. Am prins mai mult decât toți ceilalți, dar o anume specie de crap (care, de fapt, reprezenta aproximativ 50% din stocul de crapi al acelui lac) cu greu se interesa de nada mea sau a oricui altcuiva. Numai cei mai curioși crapi din acea specie se lăsau capturați.
Pentru a reuși un sezon cu adevărat bun cu un boilie pe care jumătate dintre crapii din acel lac nu-l prea băgau în seamă, asta îl face pe respectivul boilie o momeală cu adevărat excepțională, dar numai pentru cealaltă jumătate dintre crapii lacului, presupun. Cu toate astea, nu eram satisfăcut deloc.

Etapa următoare

Sezonul trecut, la asta mi-a cam stat gândul. Doream neapărat să reușesc să capturez toate tipurile de crap din acel lac, așa că mi-am schimbat momeala. Mi se părea evident faptul că datorită unei asemenea abundențe de mâncare naturală, crapii care nu se lăsau capturați, erau pur și simplu plecați la „vânătoare” de hrană vie naturală care se găsea din abundență în lac. Astfel că ne ignorau aproape complet oferta noastră de nadă făcută de mâna omului. Din această cauză m-am hotărât să urmez următoarea direcție: să folosesc o momeală care să fie atractivă pentru melci și celelalte mici creaturi subacvatice și care, la rândul lor, aceste creaturi să-mi atragă crapi la momeala mea.

Dupa atâția zeci de ani în care m-am jucat cu tot felul de condimente naturale în nadă, știam bine că o parte dintre acele multe condimente pe care le testasem sunt și pe placul gângăniilor, nu numai al crapilor. Deoarece acele condimente erau folosite deja în boiliesul Rahja Spice, cel mai popular boilies al nostru de-a lungul timpului, m-am hotărât să merg cu acest boilie pe acest lac și să văd ce se întâmplă.

boiliesul Rahja Spice
boiliesul Rahja Spice
Am prins din prima și, după vreo 20 de pești, am constatat că am prins cantități aproape egale de crapi din specia care nu se lăsase capturată și din speciile care erau capturate și înainte de schimbarea nadei, așa că – VICTORIE! Ideea mea de a atrage vietăților subacvatice la momeală, vietăți care mai apoi să atragă crapii, funcționa.
boiliesul Rahja Spice
boiliesul Rahja Spice

VICTORIE! Ideea mea de a atrage vietăților subacvatice la momeală, vietăți care mai apoi să atragă crapii, funcționa.

Iaz pt. testare rețete de boilies
Iazul meu din grădina de acasă.
Am mers mai departe pe această direcție și am început să experimentez și să adaug și alte lucruri în momeală încercând să găsesc tot felul de alte ingrediente (pe lângă condimente) care ar atrage aceste vietăți.
Lucrurile au avansat mult și destul de repede și cu marele ajutor al vietăților din iazul meu de acasă. Sunt foarte norocos că am un mic iaz chiar în grădina mea, un iaz complet natural și care este alimentat de un izvor. În el cresc toate micile creaturile care se găsesc în mod obișnuit în orice alt lac natural, astfel că pot face teste zilnice pentru observa ce preferă atât crapul, cât și nevertebratele acvatice.
Iaz pt. testare rețete de boilies
Iazul meu din grădina de acasă.

Concluzie

Mi s-a părut un lucru absolut normal să încep să proiectez un nou boilie de la zero, decât să adaug tot felul de lucruri care să funcționeze împreună cu boiliesul deja existent Rahja Spice. Deși acest boilie dădea rezultate, ar fi fost multă bătaie de cap să pescuiesc introducând nadă suplimentară cu un Spomb pe lângă boliesul Rahja Spice. Aș fi ajuns în situația în care ingredientele care atrăgeau cel mai bine vietățile, ar fi fost de fapt în zonă dimprejurul momelii și nu în interiorul momelii cu care pescuiam efectiv la cârlig.
Am prins destul de bine și înainte, dar știam că probabil aș putea trece la un nivel superior, astfel încât creaturile să fie complet interesate chiar de momeală și nu de ceea ce este in jurul momelii.
Boilies Spicy Spirulina pentru crap
Așa că… Spicy Spirulina s-a născut!
Combinație de boilies Spicy Spirulina și Rahja Spice
Boiliesuri Spicy Spirulina, cu un pic de culoare dată de boiliesuri Rahja Spice (produc puțin contrast, doar cât să trezească interesul peștilor care sunt în trecere) și hidratate cu aditiv Glug diluat.

Boilies Spicy Spirulina – Caseta tehnică:

Principalele caracteristici, sfaturi și remarci oferite de Shaun Harrison pentru boiliesul Spicy Spirulina:

Top 3 motive pentru care ar trebui să alegeți acest boilie:
1. Au culoare neutră, astfel încât să nu atragă atenția păsărilor de apă sau să nu sperie crapii mai precauți. Sunt concepute să fie naturale la aspect și gust, pe cât de mult posibil.
2. Nu conține nimic sintetic, nici măcar colorant. Tote ingredientele sunt ABSOLUT naturale. Combinație care și-a dovedit eficiența: boilies Spicy Spirulina + boilies Rahja Spice și/sau boilies Questrami.
3. Au fost concepute să atragă vietăți ce reprezintă hrana vie naturală a crapului, pentru a le face și mai atractive pentru crap. Creaturile subacvatice, precum larvele de insecte (perlide, friganide, etc.) melcii și alte mici vietăți, le adoră la fel de mult cum o fac și crapii. De la lansarea acestui boilie, am avut unele relatări foarte favorabile venite și de la pescarii de lin și de plătică, deasemenea.
Principalele însușiri:
Culoare: maro-verzuie, naturală (nici urmă de colorant)
Aromă: absolut naturală, fiind o combinație de Daphnia, creveți de apă dulce și Spirulina cu un fin supliment de krill
Mix boilies: Daphnia, creveți de apă dulce, Spirulina, krill, condimente – toate ținute laolaltă cu lianți naturali
Perioadă de utilizare: primăvara, vara, toamna și iarna
Pentru o comparație intre diferitele boiliesurile din gama companiei Quest Baits, vizitați pagina Boilies.

numai 37 lei/kg


boilies Quest Baits - Produse în Anglia

vezi detalii

You have Successfully Subscribed!

Share This